News

Μαϊάμι προτιμούν οι ξένοι αγοραστές

Την πολιτεία της Φλόριντα επιλέγουν οι ξένοι αγοραστές ακινήτων στις ΗΠΑ, καθώς το Μαϊάμι αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για αυτούς. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η Ενωση Μεσιτών του Μαϊάμι σε συνεργασία με την Εθνική Ενωση Μεσιτών των ΗΠΑ (NAR), οι ξένοι αγοραστές συμμετείχαν στο 36% των αγοραπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν στο Μαϊάμι και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Φλόριντα, επενδύοντας συνολικά 6 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2015. Συνολικά, το 21% των αγορών ακινήτων που έγιναν από ξένους στις ΗΠΑ το 2015 αφορούσε την «ηλιόλουστη πολιτεία», όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά από τους Αμερικανούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 74% των μεσιτών στο Μαϊάμι συνεργάστηκε με ξένους αγοραστές πέρυσι, ποσοστό αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το 2014 και υπερδιπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο του 35%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πλέον δυναμικοί αγοραστές προέρχονται από τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Κολομβία και τον Καναδά. Οι πέντε αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν το 62% των πωλήσεων σε ξένους, ενώ σημαντική δραστηριότητα καταγράφεται επίσης από αγοραστές από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Μεξικό, την Ισπανία και το Εκουαδόρ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι ξένοι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν αισθητά περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι οι Αμερικανοί αγοραστές. Συγκεκριμένα, οι ξένοι αποκτούν ακίνητα μέσης αξίας της τάξεως των 550.000 ευρώ, ενώ οι Αμερικανοί δεν ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Επιπλέον, οι ξένοι πληρώνουν με μετρητά σε ποσοστό 75%.

Πάντως, η περιοχή της Φλόριντα φαντάζει μια φυσιολογική επιλογή για τους ξένους, καθώς όχι μόνο προσφέρει εύκρατο κλίμα και πρόσβαση στη θάλασσα, αλλά διαθέτει και τη χαμηλότερη φορολογία στις ΗΠΑ.

kathimerini.gr